Bootcamp

Bootcamp. Het woord alleen al gaf mij vroeger de kriebels. Welke idioot  gaat nu buiten sporten ongeacht het weer?

Nou, deze idioot dus. Toen ik enkele weken aan het sporten was bij de personal trainer werd gevraagd of ik ook mee wilde doen aan de bootcamptraining die hij op zaterdag gaf. Na lang twijfelen ging ik op aanraden van mijn medesporters een keer mee. En sindsdien ga ik elke zaterdag.

Wat is er leuk aan bootcamptraining?

Het leukste aan de bootcamptraining vind ik dat je buiten traint. Het klinkt afzien om in de stromende regen buiten oefeningen te doen, maar eigenlijk valt het best wel mee. Zo waren we een keer aan het sporten onder een dreigend wolkendek en kwam de regen halverwege de oefeningen met bakken uit de hemel. Het gekke is dat het mij op dat moment eigenlijk niets meer uitmaakte. Ik was buiten, ik was al enigzins warm van de oefeningen, dus de regen voelde lekker verkoelend aan. Het feit dat je helemaal zeiknat thuis komt, valt ook eigenlijk nog wel mee. Je trekt je kleding uit, stapt onder de douche en voila, probleem opgelost. Maar, eerlijk is eerlijk, als het al met bakken uit de hemel komt terwijl ik nog moet gaan sporten, dan sta ik ook niet te springen om ‘lekker’ te gaan sporten.

Maar even los van het feit dat het niet altijd even prettig is om buiten te sporten, vind ik het buitensporten an sich wel heerlijk. Je bent energieker, de oefeningen gaan op de een of andere manier sneller en het is leuk om te doen.

Een ander voordeel van bootcamptraining vind ik het feit dat je met een grote groep aan het trainen ben. Meestel train ik alleen (thuis) of met een klein groepje (tijdens de wekelijkse krachttraining), maar tijdens bootcamp zijn we meestal met zo’n 15-20 personen. Op de een of andere manier verleg je dan sneller je grenzen en ook de andere meer gevorderde deelnemers trekken je mee om net nog even die paar extra meters of oefeningen te doen.

Als ik terug kom van bootcamp, zit ik altijd vol energie en zou ik zo de hele dag verder kunnen.

Doe jij aan bootcamp? Hoe bevalt het jou?

2 Comments

  1. Daenelia 16 augustus 2017 at 12:11

    Ik vond buitengym ook al zo vreselijk, dus dit lijkt me niet echt iets voor mij. Ik loop wel met de hond buiten door weer en wind, maar dan kan ik me lekker inpakken en bepaal ik zelf hoe ver ik ga. Maar als het werkt dat je je grens beter opzoekt, dan is dat natuurlijk een bonus! Ik merk zelf dat ik al genoeg over mijn grens ga als ik beweeg, dus misschien is bootcamp dan niet echt geschikt voor mij. Nee, dan liever een uurtje zweten op Dance Central (best uitdagend als je de pro-routines van de dansjes hebt ontlocked!).

    1. Bianca 16 augustus 2017 at 22:11

      Iedereen heeft zo zijn eigen best practice om meer te bewegen. Ik schijn toch wel dat teamverband nodig te hebben, maar zonder de druk om iets te moeten winnen. Dingen net zoals Dance Central beginnen bij mij meestal erg enthousiast, maar stoppen snel. Ik heb hier ook nog ergens een hoolahoop staan om te gebruiken. 🙂

Geef een reactie