Even bijpraten

Met een enorm drukke baan, het huiswerk maken voor mijn opleiding Office Management en het huishouden, schiet het bloggen er de laatste tijd regelmatig bij in en ik baal daar van.  Dus om jullie toch op de hoogte te houden hierbij een even bijpraten blog.

De baan

Laat ik het zo zeggen. Er is meer werk dan tijd en ik zat al een tijd met mijn handen in mijn haar hoe ik het allemaal af moest krijgen. Tel daarbij op dat ik niet de meeste secure persoon ben als ik in de stress schiet, dus het gevoel van falen lag op de loer. Gelukkig zag mijn leidinggevende dat ook en komt er hulp bij, zodra we die gevonden hebben.

Het sporten en afvallen

Tja, dat is helaas niet zo’n positief verhaal. Ik begon in maart met 111 kilo, sportte er in 3 maanden 10 kilo af om er daarna er in 4 maanden weer 4 kilo bij te eten. Het sporten is het probleem niet, want dat vind verbazingwekkend nog leuk ook. Ik ben alleen zo ongemotiveerd kwa gezond eten als wat. Ongezond eten en snoepen is veel te lekker en een stuk makkelijker en sneller klaar te maken dan gezond eten. Om van de aanslag op je portemonnee nog maar niets te zeggen. Het komt wel weer goed hoor. Het is gewoon een dipje. Ik stop pas als ik de 80 kilo heb gehaald.

De studie

Die gaat heerlijk. Mijn Engels heb ik met een 7.5 afgesloten en nu verdiep ik mij in Management en Organisatie. Leren over verschillende management vormen en stijlen van leidinggeven. Het is veel huiswerk, maar ik leer elke keer weer iets nieuws bij. Ik heb nog steeds geen spijt aan de opleiding begonnen te zijn.

De blog

Ja, die ligt dus even op zijn gat. Er staan diverse halve berichten klaar die alleen nog even de finishing touch nodig hebben, maar ik moet er alleen nog even de tijd voor vinden. Wat ik wel gedaan heb, is iets toegevoegd aan de zijbalk. Mijn 40- plus bloggers pagina wordt regelmatig bij gewerkt op verzoek van een blogger of omdat ik een blog gevonden heb. Vanaf nu kan je zien wie de nieuwe aanwinst is.

Zo, weer een beetje bijgekletst. Hoe is het met jullie?

4 gedachten over “Even bijpraten”

  1. Je bent dus 6 kilo afgevallen. Dat is het positieve! Dat je sneller naar makkelijke snacks grijpt is misschien ook een uitvloeisel van de stress. Dus als je daar wat minder van ervaart, heb je misschien ook net de kracht om ze te laten staan. Als je je spieren opbouwt bij het sporten, dan verbrand je ook meer. Dus help je spieropbouw door voldoende eiwit te eten (geen aanvullende shakes: gewoon normaal eten). Er zijn hartstikke fijne natuurlijke yoghurts die met wat fruit een fantastisch tussendoortje zijn. In 60 seconden heb je een schaaltje yoghurt en een gesneden appel (je hebt van die appelsnijders die in één keer de appel ontklokhuizen en in partjes snijden!). Let bij de yoghurt of kwark op het hoogste eiwitgehalte en natuurlijk het laagste aan vetten. En yoghurt vult ook lekker. Heb je niet zo snel weer trek.
    Je studie heeft natuurlijk voorrang! Ben heel blij voor je dat je het leuk vindt en dat het zo lekker gaat 🙂 Gewoon lekker mee doorgaan, bloggen komt dan wel later.

    1. Jouw reacties zorgen altijd weer voor een glimlach op mijn gezicht. Waar ik negatief denk, kom jij met positieve oplossingen. Dank je.
      Ik ben ondertussen al weer wat beter op mijn eten aan het letten en binnenkort komt er hulp bij op het werk, dus graai ik dan weer minder naar de snacks.

    1. Ik weet dat het begrijpelijk is. Ik baal er alleen zelf van, want ik heb ideëen genoeg. Dus binnenkort is tijd zoeken om ze toch eens uit te werken en af te ronden. Thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *