Herinneringen aan oude series

Na een kleine vakantie waarbij ik heerlijk niks heb uitgevoerd, heb ik vandaag voor jullie een nostalgisch overzicht van oude series waar ik graag naar keek.

Ik betrap  mij erop dat ik steeds vaker iemand aan het uitleggen ben over mijn favoriete series van vroeger. Hoe  moeilijk het is om niet alleen de verhaallijn nog te vertellen, maar ook het gevoel wat de serie bij je teweeg bracht? Herkenbaar?  Om weer even terug in de tijd te duiken, deel ik vandaag mijn herinneringen aan drie van mijn favoriete series die ik in mijn jeugd heb gekeken.

Tripods
Deze serie uit 1984 speelt zich af in de toekomst, maar de wereld ziet eruit alsof het is terug gevallen naar de  Middeleeuwen. De wereld is overgenomen door buitenaardse wezens die  over de aarde ‘lopen’  in driepotige vervoersmiddelen, vandaar de naam Tripods. Op 14-jarige leeftijd worden de kinderen opgeroepen voor hun helmceremonie waarbij ze een soort van metalen plaat op hun hoofd krijgen en ze de Marsmannen kunnen dienen. De hoofdrolspeler ontloopt deze ceremonie en gaat op zoek naar het verzet.

De series is gebaseerd op de boeken van John Christopher. Zelf heb ik altijd gedacht dat het veel weg had van film “War of The Wolds”. Ook daar wordt gesproken en gebruik gemaakt van tripod-achtige vervoermiddelen. Ik heb met veel plezier deze serie altijd gevolgd en het heeft denk ik ook mijn liefde voor steampunk aangewakkerd. Veel van de outfits en gebruiksvoorwerpen zouden niet misstaan in een huidige steampunk verzameling.

Voor de IMDb beschrijving, klik hier.
De hele serie is op Youtube te vinden, klik hier.

Secret Valley

Deze Australische serie uit 1984 gaat over een geheim jeugdkamp in Australie. De kinderen uit het kamp genaamd “Secret Valley” hadden regelmatig te maken met een rivaliserend kamp en instanties die het kamp wilden opheffen. Elke aflevering bevatte wel een gevecht alla het A-team met automatisch afgevuurde meelzakken en ander onschuldig materiaal.

Ook aan deze serie denk ik met veel  plezier terug. Het was zo’n heerlijke feelgood serie waarvan je wist dat het altijd goed kwam aan het einde en de ‘gevechten’ waren heerlijk om naar te kijken. Wat een ingenieuze creaties werden er toch elke keer gebouwd.

Voor de IMDb beschrijving, klik hier.
Voor de trailer op Youtube, klik hier.

Er was eens

Deze educatieve animatieserie uit de jaren zeventig heb ik ook met veel plezier gekeken. Er waren drie versies, “De Mens”, “De Ruimte” en “Het Leven”, deze gingen respectievelijk over de geschiedenis, de ruimte en het lichaam.  In het lichaam werd vanalles uitgelegd over wat er gebeurde in je lichaam op bepaalde momenten, zoals wanneer je ziek werd en wat er gebeurd in je lichaam als je verliefd word. In de serie ‘De Mens’ werden belangrijke momenten in de geschiedenis getoond. De serie “Het Heelal’ heeft niet zoveel impact gehad, want daar kan ik nog maar weinig van herinneren.
Het is een leuke serie om te volgen en automatisch te leren. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad. 🙂

Voor De Mens op Youtube, klik hier.
Voor De Ruimte op Youtube, klik hier.
Voor Het Leven op Youtube, klik hier.

Dit waren mijn nostalgische herinneringen aan oude series.
Aan welke series heb jij goede herinneringen?

4 Comments

 1. Sabrina 29 mei 2017 at 22:41

  Och wat leuk! Er was eens en secret valley ken ik wel, maar de eerste niet. Ik vond q en q erg leuk, sweet valley high. En al die animes ☺️
  Ik nam vroeger met m’n broertje de begintunes altijd op op een cassette. Er staat ook veel op YouTube, heel leuk om te kijken!

  1. Bianca 30 mei 2017 at 23:25

   Ja, leuk hé? Het zijn vaak de oudere series die de meeste aantrekkingskracht hebben.

 2. Tamara TS 1 juni 2017 at 09:51

  Er was eens… was ik helemaal vergeten, maar ik zie het weer helemaal voor me! Leuk was dat!

  1. Bianca 1 juni 2017 at 21:58

   Absoluut! Ik zit er aan te denken om ze weer eens op te zoeken en bekijken.

Geef een reactie