Personal Fitness

Als je net zoals ik in een periode van 20 jaar zo’n 50 kilo bent aangekomen, dan weet je dat het kwijtraken van deze extra kilo’s niet zonder slag of stoot zal gaan. Toch is het mij gelukt om de afgelopen twee maanden eindelijk de eerste 8 kilo weer kwijt te raken.

Na veel voedingsprogramma’s en sporten ben ik sinds kort begonnen met Personal Fitness. Met Personal Fitness sport ik 4x in de week. Op woensdag sport ik in de studio met een groepje van 4 á 5 medesporters. Op zaterdag doe ik mee aan de bootcamp en daarnaast sport ik nog 2x in de week thuis met behulp van elastieken. Voor iemand die haar hele leven een enorme hekel aan sport heeft gehad, sta ik er versteld van hoe leuk ik het sporten op dit moment vind. Elke week aan de slag met halters, dumbels, kettlebels, boksen, noem het maar op, ik vind het zo ontzettend leuk om te doen. Het feit dat de kilo’s eraf vliegen, zal daarbij waarschijnlijk ook helpen. 😉

Naast het sporten, ontvang ik elke week een menu voor het eten. Dit menu laat mij 6x per dag kleine porties eten, compleet op elkaar afgestemd. Eerlijk gezegd vind ik dat heel prettig. Bij andere voedingsprogramma’s moest je zelf gaan nadenken wat wel en niet mag, calorieen gaan tellen en dat is iets wat voor mij gewoon absoluut niet werkt. Het enige nadeel van deze werkwijze is dat mijn koelkast overvol zit en ik voor mijn gevoel nog te vaak eten moet weggooien.  Ik verwacht echter dat dit in de loop van de tijd verandert als ik wat meer het gevoel krijg voor het kopen van de juiste hoeveelheden.

Natuurlijk gaat het ook wel eens mis. Zo heb ik in de afgelopen vrije dagen iets te vaak mijn zoete kies laten spreken, waardoor ik nu moeite heb om weer terug in het gareel te komen. En ook het sporten thuis schiet er wel in eens in na een drukke en vermoeide dag. Toch verwacht ik over een jaar 30 kilo kwijt te zijn en lekkerder in mijn vel te zitten. Minder klachten en meer energie. Dat is waar ik voor ga.