Rij jij mobielvrij?

Je mobiel gebruiken tijdens het autorijden. Iedereen weet dat je dat beter niet kan doen, maar je doet het toch. Ook ik maak mij daar schuldig aan. Als ik in de auto zit en er komt een smsje of whatsappberichtje binnen, dan zie ik dat meteen omdat mijn telefoon in een houder zit. Je zou denken dat ik goed bezig ben, maar toch besluit ik vaak als ik dan bij een stoplicht sta om even te reageren. En natuurlijk begint het verkeer alweer te rijden voordat je je reactie verstuurd hebt. Net als vele anderen denk ik dat ik dat wel makkelijk even kan afhandelen tegelijkertijd met het autorijden.

Toen ik onderstaande video van Interpolis zag, kwam de waarheid hard aan. Want je kan wel roepen dat je het niet doet (dat riep ik ook heel hard), maar onbewust sluipt het gebruik van je telefoon tijdens het autorijden er toch in.

Aan het eind van het filmpje laat Interpolis weten dat je een app kunt downloaden en nieuwschierig als ik ben, heb ik dat ook meteen gedaan. Het principe van de app is wel leuk. Je zet de app aan zodra je gaat autorijden en als je niet aan je mobiel hebt gezeten tijdens het autorijden krijg je punten die je kan inwisselen voor korting op hun verzekeringen.

Het is een handige app om mee te beginnen, maar wat pas echt zou helpen is een functionaliteit dat als je harder dan x kilometer per uur rijdt, je telefoon automatisch alle notificaties etc uitschakelt. Want mijzelf kennende ga ik die app straks toch weer vergeten aan te zetten.

Rij jij al mobielvrij?

Dit bericht is niet geschreven op basis van een samenwerking, maar puur omdat ik mij besefte hoe gevaarlijk het is wat ik deed en dat ik anderen daarop wil attenderen.

Geef een reactie