Samenwerkingen en gratis cadeau’s

Toen ik enkele jaren geleden begon met bloggen, hoopte ik op het moment dat persbureaus mij zouden vinden met spullen om over te bloggen. Niet omdat ik zo graag gratis spullen kreeg, maar omdat ik toen dacht dat als persbureaus uit zichzelf spullen naar je gingen sturen i.p.v. dat je er om vroeg, dan had je het gemaakt, dan was je succesvol.

Vol overgave stortte ik mij destijds op het schrijven voor telefoonhoesjes en andere soortige webshops, om uiteindelijk tot het besef te komen dat het helemaal niets voor mij is. Schrijven over producten die je nooit zelf gebruik, maar alleen gekregen hebt met het doel om er over te schrijven… ik kan het niet. Ik klap dicht en mijn tekst wordt meer een standaard verkooppraatje.

Dus toen ik met deze blog begon, besloot ik voor mijzelf om nooit een samenwerking aan te gaan. Ik schreef mij uit op alle PR e-mails en ging lekker aan de gang.

Groot was mijn verbazing dan ook toen ik gisteren een envelop met condooms ontving met de vraag of ik daar misschien over wilde schrijven. Iets met karma volgens mij. Nu ik het niet meer wil, ontvang ik gratis spullen.

De condooms worden teruggestuurd. De organisatie heeft een nette afwijzings e-mail gekregen en ik? Ik heb weer een onderwerp om over te schrijven. 🙂

Geef een reactie