Swaps

Echte Post Is Cool, Twitlente, -zomer, -herfst of -Kerst. Swapruilmomenten zijn er tegenwoordig te over en iedereen doet er dolgraag aan mee. Wat is het dat er voor zorgt dat velen op zoek gaan naar deze acties om een ander van een cadeautje te voorzien?

Echte Post Is Cool

Mijn eerste ervaring met dit fenomeen was met Echte Post is Cool van de bloggers Nortflix en Monsieur Mango. Vol enthousiasme begon ik met het verzamelen van cadeautjes voor mijn lootje om er naderhand achter te komen dat cadeaus kopen voor een onbekende een stuk moeilijker is dan voor je familie.

Geen talent

Ik bleek dus niet zo’n talent te hebben voor het kopen van een cadeautje voor iemand anders. De meest gangbare cadeautjes (bloemen, boeken, geurtjes) die zijn makkelijk te verzinnen, maar bij een swap cadeautjes verzinnen voor iemand die je niet kent en waar je een paar steekwoorden krijgt, is een heel ander verhaal. Iemand die dol is op stationary, maak je dus schijnbaar niet blij met notitieboekjes of stickervellen. 😉

En toch blijft het trekken. Het blijft leuk om een ander te plezieren met kleine cadeautjes en de nodige aandacht. Want dat is het succes van deze swaps wat mij betreft. Het gevoel dat iemand even de moeite heeft gedaan om zich te verdiepen in je leven.

Ik ga mij denk ik maar eens aanmelden voor een swap. 🙂

 

4 gedachten over “Swaps”

  1. Ik ben geen fan van swaps en heb er nog nooit aan meegedaan. Van EPIC vind ik het wel heel leuk dat ik al die pakketjes op Instagram en blogs voorbij zie komen, de deelnemers maken er echt een feestje van.

  2. Ik vind het erg leuk om pakketjes te maken, soms. Niet als swap, maar wel ‘gewoon’. Maar ik heb het idee dat het soms bij swaps wel erg gaat om wat je ‘krijgt’ en niet om wat je stuurt. De één stuurt wel een ‘duurder’ pakket, de ander houdt zich aan het budget, en je heb dan al meteen scheve ogen. Of mensen vinden dat je maar telepathisch moet weten dat ze met stationery specifieke pennen of juist briefpapier bedoelen (stickers en notitieblokken zouden ook mijn eerste insteek zijn). En voor mij is echte post een brief of kaart. Geen surprise pakket.
    Toch maken sommigen er wel echt een leuk pakket van. Maar ook als je iets krijgt wat niet helemaal je ding is, vind ik het wel netjes als je dan ook iets positiefs zegt. Tenslotte heeft iemand er moeite in gestoken.

    1. Het scheve ogen is precies wat ik bedoel, maar voor mij was het juist andersom. Toen ik mijn pakket kreeg, schaamde ik mij voor het pakket wat ik zelf gemaakt had omdat dit beduidend minder was. Vandaar
      dat ik dus ook meteen stopte met mee doen. Een brief is leuker, ja. Ik moet er trouwens weer eens een op de post doen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *