Thuis vakantie vieren

Vandaag is ook hier de vakantie begonnen en ga ik lekker drie weken relaxen en genieten. De komende week staan er nog wat afspraken op de planning zoals een controle afspraak bij de tandarts (hebben we dat ook maar weer gehad), het examen van mijn Business English module en op woensdag de kapper voor een verfbeurt. De rest van de vakantie is niet ingepland en we zien wel wat we gaan doen.

Ik vier mijn vakantie dus thuis en dat doe ik al jaren. Toch schijnt dat een dingetje te zijn. Dat je niet minstens een week vertoefd in verre  oorden of dan op zijn minst bij een camping op de hoek, zorgt regelmatig voor opgetrokken wenkbrauwen.

Het thuis vakantie vieren is ooit ontstaan in de periode dat we financieel erg krap zaten, maar ondertussen is het een way of life geworden. Ik zie bij collega’s en vrienden een hele hoop strees ontstaan zodra de vakantie er aan komt. Hele checklijsten komen voorbij om vooral te zorgen dat er niets vergeten wordt. Sommigen gaan zelf eerst nog poetsen van te voren zodat ze bij terugkomst in een schoon huis terecht komen. Dat is dus echt niets voor mij. Mijn dagen bestaan uit uitslapen, een boek lezen op het balkon, knutselen aan mijn blog en op pad wanneer we daar zin in hebben.

De vakantie is trouwens de enige tijd waarin ik de tijd heb om alvast een beetje vooruit te werken aan mijn blog. Zo ben ik bezig met de invulling van de Welkom in – tag van Northflix. De tekst staat al, maar nu de bijbehorende foto’s nog en er komt ook nog een blog over bootcampen aan.

Dus wens ik jullie bij deze een heerlijke vakantie toe, thuis of in verre oorden, en als je terug komt heb ik weer een paar leuke blogs voor je klaar staan.

Geef een reactie