Wat keek ik op Netflix in Augustus?

Na een rustige vakantie en een vervelende oorontsteking was het even aanpoten op het werk, maar ik ben weer bij. Een mooi moment om weer een te bespreken wat ik de afgelopen maand op Netflix heb gekeken.

To the bone

www.youtube.com

De meningen over deze film zijn verdeeld. Sommige vinden het te heftig, andere niet heftig genoeg. Wanneer is een film over eetstornissen goed? Persoonlijk vond ik het een mooie film. Je ziet de strijd die degene met een eetstornis heeft, maar ook de onmacht van diegene die om haar geven. Ik herkende in de film ook iets over mijzelf. Ik heb dan wel geen anorexia, maar herken de rare gedachtegangen in je hoofd m.b.t. eten. Mocht je het aankunnen, dan adviseer ik zeker om deze film te kijken.

De sprookjes van Grimm

www.welkeserie.nlNormaal ben ik dol op elke verfilming van een sprookje of sprookjes, maar deze Nederlandse verfilming van diverse sprookjes is tenenkrommend slecht. Slecht acteerwerk en slecht script. Ik kan het niet precies uitleggen.

Iron Fist

www.denofgeek.comJessica Jones, Daredevil en Luke Cage had ik al gezien en omdat de nieuwe serie The Defenders er aan komt waar ze allemaal in samen spelen, was het dus tijd om ook Iron Fist te kijken. Als Marvel verslaafde was ik meteen ‘hooked’. Het is erg interessant om meer te weten te komen over de vijand ‘De Hand” van de Daredevil serie en de hoofdrol speler was in eerste instantie erg aandoenlijk, zelfs een beetje naief. Maar hij leerde snel bij. Ik ben benieuwd naar seizoen 2.

Doctor Strange

www.reprog.wordpress.comSinds de serie Sherlock ben ik een groot fan van Bernard Cumberbatch. Toen ik hoorde dat hij Doctor Strange ging spelen was ik dan ook heel benieuwd naar hoe hij de rol ging neerzetten. Ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld bent. Bernard speelt een genieuze neuroloog die door een auto ongeluk niet meer kan werken als chirurg en op zoek gaat naar alternatieve geneeswijzen om weer terug te kunnen naar zijn oude leven. In India stuit hij op een groep martial art vechters die de aarde beschermen tegen vijanden uit het Universum. (Hé, het blijft natuurlijk een marvel film). Alhoewel dit eigenlijk niet is waar hij voor kwam, blijkt hij erg goed te zijn in het schermen van deze wereld. Ik weet dat er een sequel aan komt ergen in de komende jaren en ik ben benieuwd hoe hij gaat groeien in zijn rol.

The Hunger Games. Mockingjay part 1 (en 2)

www.fandango.comEen film die al een lange tijd op mijn kijklijst staat. De eerste twee films van de Hunger Games heb ik al jaren geleden gekeken, maar het kwam er maar niet van om Mockingjay 1 en 2 te kijken. Ik denk dat vele van jullie de hele reeks al gezien hebben, dus wat kan ik er nog over zeggen. Ik vond het persoonlijk erg fijn om te kijken hoe de revolutie verder verloopt en uiteindelijk eindigt. Ik kijk waarschijnlijk wel te veel films en series, want de scene met President Coin zag ik al van verre aan komen. Al met al was het een fijne film om te kijken en de serie af te ronden. ps. Mockingjay 2 is nog niet op Netflix te vinden en heb ik buiten Netflix om gekeken.

Supergirl

arrow.wikia.comEen aanbevolen serie op Netflix waar ik lang over heb gedaan om het uiteindelijk toch te gaan kijken. Want zeg nou zelf? Een vrouwelijke superman, wat kan daar nou over gezegd worden? Ik moet zeggen dat de schrijvers er een leuke serie van gemaakt hebben. Natuurlijk heeft ze bovennatuurlijke krachten en loopt ze tegen dezelfde problemen als Superman aan, maar je ziet ook een meer natuurlijke kant van een hedendaagse vrouw die tegen allerlei problemen aan loopt.

En Calista Flockhart als de vrouwelijke Perry White? Ik heb genoten!

The Defenders

www.christianpost.comNa Iron Fist gekeken te hebben, kon ik met een gerust hart gaan kijken naar de nieuwe serie The Defenders waar Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil en Iron Fist het gezamenlijk opnemen tegen de Hand. Het was erg interessant om achter de beweegreden van de 5 leden van de hand te komen. Iets wat ik totaal niet verwacht had. Sommige mensen vonden dat er te weinig verhaallijn en te veel vechtscenes in de serie aanwezig waren, maar het is en blijft natuurlijk een serie uit de Marvelfabriek. Dat is vermaak en geen hoogstaande litteraire kunstwerken.

Race naar de maan

www.pathe.nlHoe oud ik ook ben, zeg ik nooit nee tegen een tekenfilm. In deze film probeert … zijn vader (astronaut) en zijn opa (ex-astronaut) na jarenlange ruzie weer bij elkaar te krijgen door ze samen te laten werken op een missie naar de maan tegen een slechterik die de maan wil gebruiken voor eigen gewin. Een feelgoodfilm die lekker makkelijk wegkijkt.

Designated survivor

www.tvserieskijken.nlOf het klopt weet ik niet, maar het klinkt wel logisch. Op momenten dat de gehele Amerikaanse regering bij elkaar komt, is er 1 lid uit het kabinet dat op een veilige locatie verblijft. Mocht er iets gebeuren met de regering, dan is er altijd iemand die er voor zorgt dat de alles blijft draaien zoals het hoort.

Ik heb met veel plezier naar Designated Survivor gekeken. Sowieso is Kiefer Sutherland een goede keuze als rustige, iets wat sullig kabinetslid dat van de een op andere dag ineens de President van America is. Maar ook de verhaallijn past goed in de huidige tijd. Het is makkelijk om de schuld van een aanval meteen in het Midden Oosten te zoeken, maar soms ligt het veel dichter bij huis.

 

Hugo

www.youtube.comEen heerlijke film om naar te kijken. Hugo (een wees) leeft in een stationshal in de jaren dertig van de vorige eeuw en zorgt ervoor dat alle klokken blijven lopen. Hij heeft één aandenken aan zijn overleden vader en dat is een automatron. Hij heeft het idee dat als hij de automatron aan de praat krijgt, deze een boodschap van zijn vader voor hem heeft. Zijn zoektocht naar de onderdelen leidt hem uiteindelijk naar een liefdevol thuis.

www.klappei.be

Op aanraden van Daenelia ben ik The Hours gaan kijken. Deze film is een aparte drieluik van 3 verschillende vrouwen in drie verschillende tijden (1923, 1951 en 2001) die met elkaar verbonden zijn door het boek Mrs. Dalloway van Virginia Woolf. Een film waar de drie vrouwen ieders apart nadenken over de gemaakte keuzes in hun leven. Het is geen lichte kost, maar zeker de moeite waard. Nicole Kidman herken je bijna niet terug in haar rol als Virginia Woolf en ook Jullianna Moore en Meryl Streep zetten een mooie acteerprestatie neer.

Dat waren weer aardig wat films en series die ik in Augustus heb gekeken. Heb je iets leuks gezien op Netflix?

2 gedachten over “Wat keek ik op Netflix in Augustus?”

  1. Hugo is zo’n mooie en lieve film. Ik heb hem op disc. Leuk dat je The Hours gekeken hebt! Inderdaad geen lichte kost, maar zo de moeite waard. Designated Survivor is ook lekker kijkvoer. Ik vind de Marvel series nou net iets minder, maar ik denk dat dat komt omdat ik Agents of S.H.I.E.L.D. zo leuk vind, en dat is een heel andere sfeer. Dr Strange vond ik leuk ondanks Cumberbungle. … Ik dacht daarna meteen, zie je wel: best een goeie acteur. Toch nog maar eens Sherlock proberen. Maar ondanks Mark Gatiss’ schrijfwerk (en acteerwerk), kom ik niet door Sherlock heen. 🙁 Jammer. Maar … er is voor iedereen wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *