Wat keek ik op Netflix in Juli?

Afgelopen weekend keek ik op Netflix de film Age of Adaline, een mooie film waar ik jullie verderop in deze blog meer over zal vertellen. Ineens kreeg ik een idee voor een nieuwe reeks op mijn blog. De “Wat keek ik afgelopen maand op Netflix?” reeks. Ik ben nogal een bingwatcher als het series en film betreft. Hierbij dus de films en series die ik in de maand Juli op Netflix heb gekeken.

Age of Adeline

Adaline FB Image - Wat keek ik op Netflix in Juli?
www.theageofadaline.com

Een film die al een tijdje op mijn kijklijstje staat, was de film Age of Adeline. In deze film wordt een vrouw al 100 jaar niet ouder en dit brengt natuurlijk zo zijn uitdagingen mee. Het is een romantische feelgood movie waarin ze na meerdere malen “verdwijnen” omdat het de omgeving begint op te vallen dat ze niet ouder wordt, eindelijk besluit om niet meer te vluchten en te gaan voor de liefde.

Blake Lively zet een mooie rol neer als Adeline en ‘onze’ Michael Huisman is de gelukkige man waarvoor ze stopt met vluchten. De film wordt nergens zoetsappig en zet een mooi verhaal neer.

Suits

UNI suits s7 - Wat keek ik op Netflix in Juli?
www.foxtel.com.au

Deze serie (die al weer aan zijn 7de seizoen bezig is) gaat over Mike, een intelligente jongen met een fotografisch geheugen, die aangenomen wordt als advocaat zonder bijbehorende diploma. Dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Het leuke aan deze serie is de wisselwerking tussen hem en zijn mentor Harvey Spector en hoe ze het elke keer voor elkaar krijgen om de juridische problemen op te lossen. Op Netflex zijn seizoenen 1 t/m 5 te zien.

Under the Dome 

dome rev - Wat keek ik op Netflix in Juli?
www.liljas-library.com

In het kader van ‘Spuit 11 wordt ook wakker” besloot ik toch  maar eens Under the Dome te gaan kijken. Een stadje wordt op onverklaarbare wijze plotseling omringd door een ondoordringbare koepel. Na het eerste ongeloof en paniek zie je in eerste instantie het ‘ik eerst en dan de rest’ gedrag ontstaan, maar uiteindelijk werken de inwoners samen om te ontsnappen aan de koepel en degene die deze geplaatst heeft.

De serie is helaas na drie seizoenen gestopt, maar daarom niet minder interessant om te kijken.

Shadowhunters 

shadowhunters - Wat keek ik op Netflix in Juli?
freeform-dev.azureedge.net

Een speciale groep (de Shadowhunters) probeert de mensheid te beschermen tegen demonen en krijgt daarbij de hulp van weerwolven, vampieren en heksen.

Je merkt dat deze serie gemaakt is naar aanleiding van de Young Adult boeken van Cassandra Clare. De oudere generatie wordt afgeschilderd als star en supirieur voelend, terwijl de jongere generatie allianties aan gaat met de weerwolven, vampieren en heksen om het probleem van demonen aan te pakken.

The Worst Witch

box dehopelozeheks 520x346 - Wat keek ik op Netflix in Juli?
www.doodkonijn.com

Wat is er leuker tijdens de vakantie om jeugdseries te kijken. Ik vind het in ieder geval heerlijk om te doen. The Worst Witch (De hopeloze heks) gaat over een ‘normaal’ meisje dat aanleg heeft voor magie en daardoor naar de Kakelacademie gaat. Als heks zonder heksenfamilie moet ze alles nog leren en dat levert veel stuntelige situaties op. Het is een leuke serie om te kijken in de zomer of tijdens een regenachtige dag.

Dit zijn de films en series die ik de afgelopen maand heb gekeken op Netflix. Wat heb jij gekeken?

2 Comments

  1. Daenelia 16 augustus 2017 at 12:08

    (daar ben ik weer…) Ik ben zelf erg onder de indruk van The Americans (serie). Omdat het in de jaren 80 speelt is er een soort van ‘oh ja’ belevenis. En daarnaast vind ik het een intrigerend verhaal over een Russisch spionnenpaar met kids in Amerika. Daarnaast ben ik erg fan van Archer en Rick and Morty, maar dat is wel een specifieke smaak van cartoons. Laatst had ik wel The Hours gezien op Netflix, naar het boek van Michael Cunningham, waarin een soort van mix getoond wordt van het leven van Virginia Woolf en andere vrouwen. Mooie film

    1. Bianca 16 augustus 2017 at 22:08

      Yeah, daar ben je weer :). Bij The Americans heb ik zitten twijfelen.. hoe leuk is de jaren 80 nog. Maar misschien dat ik het toch nog eens een kans moet geven. The Hours lijkt mij erg interessant. Bedankt voor de tips.

Geef een reactie