Wat keek ik op Netflix in November?

Zo richting het einde van het jaar wordt het overal drukker. Op het werk, op school en voor dat je het weet heb je ineens 3 weken geen blog meer geplaatst. Maar niet getreurd. De tweede module van mijn opleiding heb ik weer netjes afgerond met een 7,4, dus er is weer tijd voor de blog. Om te beginnen met een samenvatting van wat ik afgelopen maand weer op Netflix heb gekeken.

Greenleaf


Eigenlijk wist ik helemaal niet waar Greenleaf over zou gaan. Ik zag dat Oprah Winfrey er in mee deed en dat was voor mij genoeg om eens te gaan kijken. Je kan namelijk veel zeggen over Oprah Winfrey, maar als zij mee doet in een serie of film dan zijn het meeste goede exemplaren.

Greenleaf dus. Deze serie vindt plaats in de kerkgemeenschap van Memphis, waarbij de familie Greenleaf de plaatselijke megakerk bestierd. Elk lid van de familie is betrokken binnen de kerk. Dan komt de oudste dochter thuis na 20 jaar geleden opgestapt te zijn om een familiegeheim boven water te halen en de hele familie overhoop te gooien. Oprah Winfrey is hier de eigenwijze tante die al lang geleden afscheid genomen heeft van de familie en een plaatselijke bluesclub runt.

De serie is zwaar doordrenkt met allerlei geloofscliches, bijbelse uitspraken enz, maar daar is goed door heen te kijken. Het is goed om te zien dat het familiegeheim boven water komt en hoeveel pijn en verdriet dit in al die jaren bij iedereen onbewust veroorzaakt heeft. Wees niet bang dat het een “God maakt alles in orde” serie is. Je ziet de hoofdrolspelers duidelijk worstelen met homosexuele gevoelens, gevoelens van haat en jaloezie. Al met al is het een hele leuke serie om te kijken.

A Christmas Prince


Nu de kerst er aan komt, komen er ook weer allerleid Kerst feelgood films te voorzijn. A Christmas Prince is daar een van met een standaard verhaal van een Amerikaanse journaliste die verslag moet doen van de troonwisseling in een of andere onbeduidend en onbekend landje dat nog een koning heeft om uiteindelijk natuurlijk te vallen voor de prins. Oeps.. spoilers. Maar wel een heerlijke film om naar te kijken.

Alias Grace


Een waargebeurd verhaal van een Canadese moordernares waarvan vermoed wordt dat de moorden die ze gepleegd heeft uitgevoerd zijn door haar alter ego. Een van de eerste gevallen van een meervoudige persoonlijkheid. Althans dat is het vermoeden, want  uiteindelijk weet ik na het kijken van deze mini serie nog steeds niet 100% zeker of het om een meervoudige persoonlijkheid gaat.

Frontier


Deze serie gaat over de bonthandel in 1700. Ik ben gaan kijken vanwege Jason Momoa die ik eerder ken van Stargate Atlantis. De serie volgt zowel de jagers als de bonthandelaren en om het interessant te maken is er wat onderlinge vete tussen elkaar. Het klinkt niet zo interessant zoals ik het nou schrijf, maar het is een vermakelijke serie.

Wat hebben jullie de afgelopen tijd gekeken?

3 gedachten over “Wat keek ik op Netflix in November?”

 1. Godless. Vond ik zeker leuk. Een western serie, dus wie weet iets om te volgen na Frontier?
  En weer eens de herhaling van The IT Crowd gezien. Ook erg grappig en herkenbaar. En er is een mooie docu over Nina Simone.

  1. O ja, Godless. Die heb ik voorbij zien komen op Netflix. Het lijkt mij een leuk verhaal. Ik ben benieuwd. The IT Crowd ken ik niet. Wat is dat?

   1. The IT CRowd gaat over het IT team van een groot bedrijf. Natuurlijk zijn het nerds, en eigenlijk ook heel lieve, onschuldige nerds, maar die het wel helemaal gehad hebben met de stupiditeit van de collega’s die hun virusscanners uitzetten, of die computers proberen aan te zetten zonder de stekker eerst in het contact te stoppen. Heel herkenbaar.
    Zij krijgen een manager die helemaal NIETS van computers weet: nog niet eens hoe ze het woord moet uitspreken…). En toch is ze geen cliché ‘vrouwtje weet niets van techniek’.
    Tel daarbij op dat hun baas ook nog eens … excentriek is en je hebt een leuke 20m aflevering over van alles. Zeker niet alleen over IT problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *