Wat keek ik op Netflix in Oktober?

En voordat je het weet is er weer een maand voorbij. Aangezien series kijken voor mij een vorm van ontspanning is, kan ik jullie weer meenemen naar een aantal interessante series en films die ik de afgelopen maand gekeken heb.

The Expanse


Soms duurt het vrij lang voordat Netflix een nieuw seizoen van een serie plaatst. Bij The Expanse was dit ook het geval. De tijd tussen seizoen 1 en 2 was zolang dat ik de hele serie al weer bijna vergeten was. The serie vindt plaats ver in de toekomst en wij mensen wonen niet alleen op de Aarde, maar ook op Mars en zelfs in de Asteroide gordel. Helaas is dit niet zonder slag of stoot gegaan waardoor iedereen vol wantrouwen de ander in de gaten houdt. In deze explosieve situatie ontdekt een klein schip dat er geexperimeenteerd wordt met onbekend biologische materiaal. De serie gaat over de bemanning van dit kleine schip dat probeert te achter halen wat dit biologisch materiaal doet en wie zich er mee bemoeit.

Hmm, zoals ik het nu beschrijf klinkt het erg saai, maar dat is het dus niet. Denk aan veel actie, gevechten in de ruimte, iets onbekends dat het lichaam van de ruimte bewoners aantast en natuurlijk de paranoide van de diverse ruimte bewoners zelf. Als dat niet voor een ontvlambare situatie kan zorgen, dan weet ik het ook niet.

Jeff Dunham: Relative Disaster


Jeff Dunham – voor degene die hem nog niet kennen – is een buikspreekartiest met een aantal hele leuke shows. Ik ben zijn shows gaan kijken toen Achmed the Terrorist werd toegevoegd aan zijn repertoire. Naast Achmed reist de norse Walter, trailerpark Bubba J, Peanuts en Jose, de Galapenjo on a stick mee op zijn shows. Jeff Dunham verstaat de kunst om je naar deze poppen te laten kijken en helemaal te vergeten dat het zijn stem is. Elke pop heeft zo zijn eigen persoonlijkheid en karakter.

Helaas is de kwaliteit van zijn show achteruit gegaan tijdens zijn scheiding. Ik snap dat een scheiding voor leuke sketchjes, maar ik vind hem sinds die tijd net wat grover in de mond.

Mindhunter


Ted Bundy, Edmund Kemper, Charles Manson. Allemaal mensen die we nu omschrijven als Seriemoordenaar. De serie Mindhunter gaat over de periode dat de FBI begint met het onderzoeken, omschrijven en defineren van deze seriemoordenaars. De serie is gebaseerd op FBI agent John Douglas die destijds de psychologie van deze moordenaars probeerde te doorgronden.

Ik heb deze serie met veel interesse gekeken. Natuurlijk is het fictie, maar proberen te doorgronden waarom sommige mensen zonder problemen of wroeging meerdere malen iemand kunnen vermoorden is iets wat ook mij interesseert. Het kat en muis spel dat plaats vindt tussen de stuk voor stuk erg intelligente moordenaars en de FBI agent om te doorgronden waarom ze doen wat ze doen. Je ziet de eerste stappen van profiling ontstaan. De serie is zeker een aanrader om te gaan kijken, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Alice Through the Looking Glass


Ineens stond deze film in mijn aanbevolen lijst en op een druilerige zondagmiddag besloot ik ook maar eens daadwerkelijk te kijken. De film is een vervolg op het bekende verhaal van Alice in Wonderland. Na haar avontuur met de Madhatter en alle andere figuren uit Wonderland keert Alice weer terug in de gewone wereld. Na een aantal jaren op zee te zijn geweest ontstaat er een situatie waardoor ze weer terecht komt in Wonderland. Helaas gaat het niet goed met de Madhatter en gaat ze op avontuur terug in de tijd om hem te helpen.

Ik heb de Alice in Wonderland boeken en film altijd als erg apart ervaren. Niet echt mijn soort favoriete films. Het was vooral vanwege Johhny Depp dat ik de film toch maar een kans gaf en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld bent. Natuurlijk slaat de verhaallijn in eerste instantie nergens op om je uiteindelijk toch een les te leren.

Albion: The Enchanted Stallion


Ook hier weer een film die ik vooral ben gaan kijken vanwege de cast. Het was het gezicht van Jennifer Morrison (Emma van Once Upon A Time) die mij liet besluiten om weer op een druilerige dag deze film te gaan kijken. Het is een typische jeugdfilm van een tiener die samen met haar gehandicapte vader probeert rond te komen. Ze verdient bij op een manege en komt daar in aanraking met een mooi zwart paard. Dit paard neemt haar mee naar een andere wereld waarbij ze de hoofdrol speelt in het verwerpen van een slechte tiran en het bevrijden van haar volk. Als je houdt van een fijne feel good movie, dan raad ik je zeker aan om deze film te kijken.

This is It


Al van jongs af aan ben ik een grote fan van Michael Jackson. Wat je ook vindt van zijn privé leven en gezichtsveranderingen, ik ben nog geen beter artiest dan hem tegen gekomen. De documentaire ‘This is it” laat dat nog eens duidelijk zien. In deze documentaire wordt Michael gevolgd tijdens de voorbereidingen voor zijn This is It tour in 2009. Je ziet een man die overduidelijk weet wat hij wil, elk tekst van elk van zijn liedjes tot in de puntjes kent en precies weet wie wat moet doen om het perfecte beeld dat hij tijdens zijn shows wil neerzetten voor elkaar te krijgen. Ik heb de hele documentaire met een big smile zitten kijken.

Dit waren weer de series en films die ik heb zitten kijken. Heb jij nog iets interessants gezien de afgelopen maand?

4 gedachten over “Wat keek ik op Netflix in Oktober?”

 1. This is it heb ik ook laatst gezien. Ik ken ook alle teksten tot in de puntjes 😛 Mindhunter staat nog op ons lijstje om ooit eens te zien. We hebben samen genoten van de serie The Americans. We wachten met smart op de volgende serie. Het speelt in de jaren 80 en … alles klopt! Het klopt! Ik zie lampen die wij thuis ook hadden (overblijfsels van de jaren 70), auto’s die bij ons ook in de straat stonden en de kleding, make-up, haarstijlen. Ik denk dat het alleen daarom al de moeite waard is. Maar gelukkig is er ook een spannend verhaal aangeplakt.
  Daaraan gerelateerd zijn we helemaal in de reboot van Dynasty gedoken en erg aangenaam verrast. We zijn er
  alleen al uit dat het opbouwen naar de introductie van Alexis alleen maar teleur kan stellen. Want wie kan dat
  nou zijn behalve Joan Collins? Welke actrice mag in die glamoureuze broekpakken stappen? En als we zin hebben in een korte aflevering van iets leuks dan kijken we naar The Good Place. Erg grappig.

  1. Ja, Michael Jackson blijft mijn favoriete artiest. Mindhunter moet je zeker gaan kijken. Het geeft een mooi inzicht in het ontstaan van profielen. The Amerikaans is niets voor mij. Ik heb een paar afleveringen gekeken, maar erger mij vooral aan de serie en de hoofdrolspelers. Dynastie heb ik voorbij zien komen. Ik weet nog niet of ik die ga kijken. Good Place is helaas niets voor mij. Ik krijg last van plaatsvervangende schaamte. 😀

 2. This is it wil ik zeker zien! Michael Jackson is en blijft the man. Ik ben onlangs begonnen aan de serie Stranger
  Things, een serie dat afspeelt in de jaren ‘ 80 😉

  1. Ik heb een tijdje geleden geprobeerd Stranger Things te kijken, maar kwam er niet doorheen. Binnen kort toch maar weer eens opnieuw beginnen, want de serie schijnt heel goed te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *