Wat keek ik op Netflix in September?

Deze maand heb ik wat minder Netflix gekeken dan normaal. In eerste instantie omdat de vakantie natuurlijk voorbij is en er minder tijd is om te kijken. Maar in tweede instantie ook omdat veel van mijn favoriete series weer zijn begonnen, maar het laatste seizoen (nog) niet op Netflix uitgezonden wordt. Hierdoor kijk ik mijn series via andere kanalen.

Lucifer

lucifer08 590x332 - Wat keek ik op Netflix in September?
Wat doe je als je al duizenden jaren de ‘slechte’ mens straft en er helemaal genoeg van hebt? Dan pak je je boeltje en verhuis je naar Los Angeles. Het klinkt een beetje apart, maar dat is ongeveer het verhaal van Lucifer. Lucifer is het zat om voor het karretje van zijn vader gespannenen te worden en verhuist naar Los Angeles. In eerste instantie voor sex, drugs en rock en roll, maar als hij de menselijke politie detective Chloe Decker tegen komt besluit hij zijn gave om mensen te ‘straffen’ in te zetten in de politieonderzoeken.

Je moet de serie natuurlijk met een grote korrel zout bekijken, maar het is zeker een vermakkelijke serie. Je ziet dat Lucifer langzaamaan steeds menselijke begint te worden en zijn emoties begint te begrijpen. Als zijn familieleden (Engelen) en zijn moeder (Godin) ook nog tussen de mensheid begint rond te lopen, is de chaos helemaal compleet.

Queen of the South

queen of the south usa season 2 ratings canceled or season 3 590x332 - Wat keek ik op Netflix in September?
 

Ik begon deze serie te kijken als tijdverdrijf omdat er even niets anders was, maar uiteindelijk heb ik vele afleveringen gebingewatched (nieuw werkwoord 😉).

De serie gaat over Teresa Mendoza, een vriendin van een Mexicaanse drugsrunner, die na de dood van haar vriend moet rennen voor haar leven en terecht komt bij een rivaliserende drugsbende. Ze werkt zich op naar boven (zonder sex, maar met gezond verstand en lef) en wordt uiteindelijk een van de belangrijkste drugsbarons.

De serie is goed neergezet. Je wil na elke aflevering verder om te kijken hoe ze het red. Er zitten zeker rauwe scenes in het verhaal, maar het grootste deel probeert Teresa dingen zonder bloedvergieten gedaan te krijgen. Zeker het aanraden waard om te kijken.

Star Trek Discovery

znfudvckeda0 600x338 - Wat keek ik op Netflix in September?
 

Al vanaf James T. Kirk ben ik fan van de Star Trek series en films. Ik kon dan ook niet wachten tot de laatste nieuwe telg uit deze koker gelanceerd zou worden. Er is veel gemopper te vinden op Internet over Star Trek Discovery, maar ik moet zeggen dat ik de eerste paar afleveren met veel plezier heb gekeken.

Zonder te veel te verklappen voor diegene die nog moeten gaan kijken. Deze serie speelt zich ongeveer 200 jaar voor de tijd van Kirk af, ten tijde van de Federatie – Klingon oorlog. De serie volgt deze keer geen capitein of crew, maar lijkt zich te focusen op een voormalige 2e officieer die in discrediet is geraakt.

Het was deze maand niet veel. Hopelijk heb ik volgende maand meer series te bespreken. Welke series heb jij de afgelopen maand gekeken?

Geef een reactie