Welkom in Geldrop

Onderstaande Tag kwam ik tegen op de website van Northflix. Zij woont in Drachten en wilde graag laten zien wat er zo leuk is aan Drachten. Geldrop is ook zo’n dorp dat niet erg bekend is als je niet in de buurt woont, dus hierbij een leuke tag over Geldrop.

– Wie ben je en wat is je connectie met Geldrop?

geldrop 1 - Welkom in Geldrop
postcodebijadres.nl

Ik ben dus Bianca en ik woon al zo’n 30+ jaar in Geldrop. Ik ben er niet geboren, maar al wel vrij snel naar Geldrop verhuisd.

– Wat maakt Geldrop een fijne (woon)plaats?

Geldrop is een zogenaamd forenzendorp. We hebben zo’n 29.000 inwoners en ik denk dat zo’n 75% daarvan ’s ochtends het dorp verlaat om te gaan werken in de omliggende steden Eindhoven en Helmond of zelf nog verder. De rest werkt binnen Geldrop zelf of werkt (nog) niet.

groen - Welkom in Geldrop
Het fijne aan Geldrop vind ik dat het een behoorlijk groen dorp is. De kleine dommel stroomt door Geldrop en in een mum van tijd ben je in het bos of op de heide, maar ook binnen Geldrop is er genoeg groen voor een natuurliefhebber zoals ik.

– Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

Eigenlijk mis ik in Geldrop vrij weinig. We hebben een ziekenhuis, zwembad, station, een goed bekend staande middelbare school, zwembad, een goed gevuld dorp met allerlei winkels gevarieerd van lokale ondernemers en vestigingen van landelijke winkels en de Peijnenburg hoofdkantoor. We  hebben sinds een aantal jaren zelfs een McDonalds, alhoewel dat niet altijd perfect is om zo dichtbij te hebben. 🙂

peijnenburg - Welkom in Geldrop
Maar voor de jeugd is er weinig te doen. Alle uitgaangsgelegenheden zitten in Eindhoven of Helmond. In Geldrop vind je alleen maar diverse bruine cafe’s, geen cafés geschikt voor jongeren of een bioscoop. Dit zorgt ervoor dat veel jongeren vertrekken naar Eindhoven voor hun vertier of ergens gaan hangen.

– Wat vind je het mooiste gebouw?

geschiedenis - Welkom in GeldropIk moest er even over nadenken, maar ik denk dat ik vooral die gebouwen mooi vind die de geschiedenis van Geldrop aangeven. Het Kasteel van Geldrop, de molen ’t Nupke en de Heilige Brigidakerk.

– Wat vind je de mooiste plek?kasteeltuin - Welkom in Geldrop
Het liefst vertoef ik in het kasteelpark. Dit stukje groen wordt met veel plezier door vrijwilligers bijgehouden en als je eenmaal in het park rondloopt waan je je in een andere wereld. Het omgevingsgeluid valt weg en je hoort alleen het geruis van de bomen en insecten.

– Wat vind je de lelijkste plek?

niet zo mooi - Welkom in Geldrop
Ik heb heel lang moeten zoeken naar een lelijke plek in Geldrop, want ik ben zwaar bevooroordeeld. Ik vind eigenlijk alles mooi en weinig lelijk. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan zijn het deze kleine huisjes langs mijn fietsroute. Ik vraag mij dan altijd af waarom zoiets dan niet gesloopt wordt als het niet bewoonbaar meer is.

– Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Geldrop?

Quattro - Welkom in Geldrop
www.houtenzo.com

Nou ben ik zelf absoluut geen koffiedrinker, maar ik heb mij laten vertellen dat Caffe Quattro de lekkerste koffie schenkt in Geldrop. Het is een klein knus koffiewinkeltje waar je kan genieten van een goede kop koffie.

– Wat is de leukste plek om te lunchen?

Peijnenburg - Welkom in Geldrop
www.meetingreview.com

Tja, dat is een moeilijke. Ik lunch zelf nooit in Geldrop, want als ik in Geldrop ben dan eet ik gewoon thuis. Pas als ik op pad ga lunch ik buiten de deur. Ik heb begrepen dat Peijnenburg op het Horecaplein een lekkere lunchkaart heeft. Misschien moet ik daar binnenkort zelf ook maar eens gaan lunchen.

– Waar ga je graag uit eten?

cocody - Welkom in Geldrop
www.tripadvisor.com

Ik ga het liefst uit eten bij Cocody. Dit is een partycentrum/restaurant die gelegen is aan de recreatie/ en visvijvers van Geldrop. Het ligt pal naast de A67, maar als je buiten op het terras zit merk je daar helemaal niets van en zit je heerlijk in het groen bij een mooie vijver.

– Stel: Je wandelt door Geldrop en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

kees - Welkom in Geldrop
www.deliveroo.nl

Dit ligt eraan waar ik ben en waar ik zin in heb. Voor een broodje ga ik het liefst naar Bakkerij Bart en voor een ijsje is er voor mij maar een en dat is IJssalon Kees. Ze hebben heerlijk ambachtelijk ijs en hebben ook al regelmatig prijzen gewonnen als beste IJssalon. In de warme zomerdag staat de rij tot op de stoep.

– Wat is je favoriete winkel?

ismooi - Welkom in Geldrop
www.ismooi.eu

Sinds kort heb ik ‘Is Mooi’ ontdekt. Het is een lokale tweedehandse kleding winkel waarbij je leuke tweedehandse kleding kan shoppen, maar ook je eigen tweedehandse kleding kan inleveren. Natuurlijk ben ik ook regelmatig te vinden bij de Action en de Hema. Helaas is de MS mode verdwenen uit Geldrop bij de laatste reorganisatie.

– Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Geldrop, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

weverijmuseum - Welkom in Geldrop
wikimedia commons

Geldrop heeft aardig wat geschiedenis met het Kasteel en de textielfabriek in het midden van het dorp. Ik wil eigenlijk weer eens naar het Weverijmuseum en de diverse tentoonstellingen in het Kasteel.

– Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Geldrop ontdekken. Wat laat je ze zien?

In de maand mei zou ik ze meenemen naar de Mei’se Mert, een braderie in het centrum van het dorp met leuke bandjes, lekker eten en leuke kraampjes. In september zou ik ze meenemen naar de Andere Mert, een alternatieve markt met veel aandacht voor duurzaamheid die wordt voorzien van heerlijke niet bekende buitenlandse muziek.

Voor de rest zou ik ze dus de geschiedenis van Geldrop laten proeven, meenemen naar de groene parkjes of de heide op.

Voel je vrij deze TAG in te vullen met betrekking tot je eigen woonplaats.
Geef Northflix even een seintje als je dat doet, dan neemt ze je mee in haar overzicht!

4 Comments

 1. Northflix 2 oktober 2017 at 09:25

  Wat leuk om zo Geldrop te ontdekken! Ik kende het alleen van naam.
  Wat fijn dat het zo groen is en je zo lekker de heide op kan wandelen! Een tweedehandswinkel is altijd leuk om even te sneupen.
  Trouwens nog even een tip: Je mag afbeeldingen van andere websites niet gebruiken zonder toestemming, zelfs niet als je de bron vermeld. Embedden mag wel! Google het maar eens 😉
  Je kunt zo fikse boetes krijgen… Niet betweterig bedoeld, puur als waarschuwing, want het is zonde van je geld als je een paar 100 euro moet betalen.

  1. Bianca 2 oktober 2017 at 10:42

   Bedankt voor de tip. Ik dacht dat het met bronvermelding wel mocht. Weer iets nieuws geleerd. Ik zal eens gaan uitzoeken hoe ik kan embedden.

 2. Daenelia 2 oktober 2017 at 11:15

  (Embedden is ook niet ideaal: als het een foto is op een persoonlijke website, dan steel je bandwidth. Ik zou er iig niet blij mee zijn. Zoek gewoon naar goeie public domain foto’s: bijvoorbeeld van wikipedia, waar dat duidelijk is aangegeven. Of zoek naar de licentie waarbij je wél met bronvermelding een foto mag gebruiken: https://creativecommons.nl/ Ik denk dat ik maar weer eens een scriptje op mijn site moet opnemen die embedded images van mijn site vervangt door zo’n leuke mededeling: “Shame on you! This site is using an image it’s not allowed to use” XD)
  Maar goed! Geldrop! Leuk plaatsje, maar ik snap helemaal dat jongeren het niet spannend genoeg vinden. Daar zijn het jongeren voor. De gemeente kan er natuurlijk ook wat aan doen, door wat meer voorzieningen aan te trekken… Maar ze zijn vaak niet zo slim dat ze hun woonplaats voor vergrijzing willen behoeden.

  1. Bianca 3 oktober 2017 at 06:40

   Normaal probeer ik ook eigen foto’s of public domain foto’s te gebruiken, maar voor Geldrop bleek dat moeilijk en ik vond mijn eigen foto’s minder mooi. Ik ga eens kijken hoe ik dat ga aanpakken.

   Tja, en die gemeente van ons? Die maakt standaard de foute keuzes. 😀

Geef een reactie