Persoonlijk

Digicoach

De allereerste keer dat ik in aanraking kwam met een computer was halverwege de jaren tachtig. Ik denk dat ik ergens tussen de 10 en 12 jaar oud was, toen mijn vader een Commodore Vic 20 aanschafte.Volgens mij mocht ik als kind toen een paar computerspelletje spelen. Ik herinner mij in ieder geval een paardenrace spel, waarbij je moest proberen je paard te laten racen door zo hard en zo snel mogelijk op de > ‘Pijltje rechts’ toets te rammen. 🙂

Door Evan-Amos – Eigen werk, Publiek domein,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38582541

Na de Commodore zijn er altijd wel computers in huis geweest. Mijn vader was altijd enorm geïnteresseerd in computers en dat sloeg over op mijn broer en mijzelf. Heel toevallig bleek Lief ook een fervente computer liefhebber te zijn. Waar de interesse van mijn vader en van Lief vooral de hardware van de computers betrof, zat mijn interesse in de software. Ik heb diverse schoolopdrachten uitgewerkt op de computer en kon WordPerfect (de voorloper van Word) van binnen en van buiten.

In de jaren naderhand is dat eigenlijk nooit verdwenen. Je hoeft mij niet te vragen naar de specificaties van een computer, want daar heb ik werkelijk geen verstand van. Maar geef mij een nieuw softwareprogramma en binnen een paar dagen heb ik door hoe het werkt en kan ik het een ander uitleggen.

Naast het feit dat ik het zelf heel erg leuk vind om nieuwe softwareprogramma’s uit te proberen en uit te leggen aan anderen, is dat schijnbaar iets waar ik ook goed in ben. Familie en collega’s vragen mij regelmatig iets uit te leggen over de programma’s die zij gebruiken.

Als ik mensen echter offline al kan helpen met hun computervragen, waarom doe ik dat dan ook niet online. Vandaar dat ik de categorie ‘Digicoach’ in het leven geroepen heb op deze blog. In deze categorie wil ik software problemen en vragen bespreken. Maar daar heb ik wel jullie hulp bij nodig. Ik kan wel in het luchtledige gaan beginnen met het uitleggen van softwareprogramma’s maar ik ben vooral benieuwd wat de programma’s zijn waar jullie mee werken en waar je vragen over hebt of waar je tegen aan loopt? Zouden jullie mij dat willen laten weten?

2 Reacties

 • Daenelia

  Lijkt me een prima categorie! Ik loop zelf niet zo heel vaak ergens tegen aan waar ik niet uitkom. En dan heb ik alsnog een back up van mijn gozer. Maar! Ik kan wel wat onderwerpen bedenken. Ik werk met van alles: MS Office, G-suite, CorelDRAW en Corel Photo-paint, FireAlpaca, Sublime Text, LibreOffice, WordPress ( 😛 ), maar misschien zijn bepaalde apps ook handig. Bijvoorbeeld van de overheid, de berichtenbox voor op je telefoon?

  • Bianca

   Ik dacht dat ik bekend was met veel programma’s, maar in jou lijstje zitten voor mij nog onbekende. 😉
   Ik zat ook al te denken aan diverse apps. Ik ga mijn hersenpan eens even laten pruttelen.
   Wordt vervolg…. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: