Even bijkletsen

Het is al weer bijna een tijdje geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb. Begin juli had ik mijn examen Zakelijk Nederlands en tot mijn schrik haalde ik een 4,4. In de zomer weken heb ik al mijn vrije tijd gestopt in het studeren en ik kan nu met een grote glimlach zeggen dat ik voor het herexamen een 8,1 heb gehaald. Pfff.

Dit betekent dat ik nu vier van de zes modules van de opleiding HB0 Officemanagement heb gehaald. Voor de volgende modules hoef ik in ieder geval geen theorie uit mijn hoofd te leren, maar mag ik opdrachten maken. Iets wat ik eigenlijk nog veel enger vindt.

Hielspoor

Een paar maanden geleden begon ik last te krijgen van mijn rechtervoet. Vanwege holle voeten loop ik al jaren op steunzolen, maar het leek erop dat mijn zolen niet meer hielpen tegen de pijn. Nou ben ik normaal iemand die haar hand niet omdraait om lange stuk lopen, maar de afstanden werden steeds korter. Ik hoopte dat enige rust tijdens mijn vakantie voor verbetering zou zorgen, maar na de vakantie bleek de pijner alleen maar erger te worden. Begin deze maand werd ik door mijn podotherapeut doorgestuurd naar de fysiotherapeut voor onderzoek. Het resultaat bleek een hielspoor. Hielspoor is kalkafzetting op de aanhechting tussen je hielbot en je peesplaat en is erg pijnlijk kan ik je vertellen. Na drie behandeling van shockwave therapie, waarbij de kalkafzetting d.m.v. geluidsgolven vergruisd wordt, loop ik al weer stukken beter. Voordat ik er echter helemaal van af ben en weer de afstanden van vroeger kan lopen, zijn we een paar maanden verder vermoed ik.

Blogthema

Aangezien ik vaak knutsel aan mijn blog wat thema’s betreft, heb ik al heel wat thema’s voorbij zien komen. Ik moet zeggen dat de thema’s tegenwoordig steeds professioneler en grafischer worden. Toch ben ik nog steeds hét thema nog niet tegen gekomen. Dus heb ik besloten mij eens te verdiepen in de wereld van wordpress thema’s bouwen om zo mijn favoriete thema’s samen te kunnen voegen tot die ene die alles bevat wat ik wil hebben. Mocht het mij ooit lukken iets interessants in elkaar te knutselen dan laat ik het hier zeker weten.

Mocht je in de tussentijd benieuwd zijn hoe het met dit project gaat? Ik gebruik mijn tweede website www.kaaatje.nl als proefballon. Ik kan alleen niet beloven dat daar met regelmaat iets nieuws op te zien is.

Welke richting?

Als laatste zit ik nog een beetje te twijfelen welke richting ik op wil gaan met deze blog. Ik begon deze blog met het idee om te laten zien wat onzekerheid en een minderwaardigheidscomplex met je doen, maar al doende besefte ik dat ik hier geen blog mee vol kan schrijven. Omdat ik toch graag mijn leven met jullie deel verandert de blog langzaam in een persoonlijke blog met hier en daar gedachtes en hersenspinsels over onzekerheid.

Dus al met al heb ik aardig wat mee gemaakt waar ik jullie even deelgenoot van wilde maken. Hebben jullie de afgelopen tijd nog iets meegemaakt wat je aan mij kwijt wil?

7 thoughts on “Even bijkletsen

 1. Bianca,
  Denk zelf dat je dan misschien wel toe was aan nieuwe of andere steunzooltjes?
  Ooit wel eens bij een orthopeed e/o orthopedisch-instrumentenmaker geweest om ze daar te laten op-/aanmeten dan? Jij ze al lang dan?

  Heb ze zelf ook al …. jaren

  Groetjes
  Annemarie.

  1. Dat was ook het eerste wat ik deed, toen de pijn begon. En ik was ook zeker toe aan nieuwe steunzolen. Helaas verdween de pijn niet.
   Ik ben nog nooit bij een orthopeed of orthopedisch-instrumentenmaker geweest. Wat doen die precies?
   Ik moet zeggen dat de shockwave-therapie duidelijk verbetering op levert. Het is nog niet weg, maar ik kan al weer veel meer en verder lopen.

   1. Bianca,
    Je voeten kunnen qua stand zijn veranderd of de steunzolen kunnen enigszins zijn doorgezakt. Resumé; ze sluiten dan niet meet goed aan op je voeten waardoor je last kan krijgen en nieuwe nodig hebt.

    Een orthopeed is een specialist verbonden aan het ziekenhuis. Ik zeg altijd een arts voor botten en spieren. Een orthopedisch-instrumentenmaker is vaak ook verbonden aan de orthopeed e/o ziekenhuis. Zij meten op en maken o.a. steunzolen, (gips)korsetten, braces, orthopedische schoenen en dat soort dingen.

    Maar jij dan al lang steunzolen en ze al vaak moeten laten op-/aanmeten?
    Jij toen ook die metalen/stalen e/o van die harde plastic dingen gehad?

    Annemarie.

    1. Aha, weer wat geleerd. Ik heb nu zo’n jaar of 10 steunzolen via de podotherapeut. Geen metalen of plastic, maar van zachter spul. Ze moeten elke 2 jaar vervangen worden. Het is voor mij vooral voor mijn holle voeten.

 2. Bianca,
  Maar dan heb je ze nog niet zo heel lang. Regelmatig voor controle e/o nieuwe laten aanmeten kan natuurlijk nooit geen kwaad, Dat doe ik ook.
  Inderdaad nooit te oud om te leren, maar er zijn dus meerdere partijen welke steunzooltjes aanmeten en maken. Hoe doen ze dan bij jou het aanmeten en afdrukken maken, moet je ook gaan staan in z’n schuimbakje met roze oase/foam/foandant waar je dan vervolgens in weg zakte of anders? In mijn kindertijd (maar later ook nog wel) moest ik altijd voor gipsafdrukjes. Maar wat een bedragen wat je tegenwoordig voor nieuwe steunzolen moet betalen. Kom jij nog klaar voor onder de €. 200,00? En dan heb je nog de wereld van kleuren en modellen. Heb altijd die korte dingen welke van hak tot onder de voorvoeten lopen (onder de tenen vrij).

  Groetjes,
  Annemarie.

 3. Bianca, maar heb je al nieuwe laten op-/aanmeten of moet je nog voor nieuwe?
  Hier bij mij deden ze het ook zo af en toen door middel van z’n schuimbakje met roze oase/foam/fondant waar je dan op moest gaan staan en vervolgens in weg zakte. Beetje het gevoel als je op zand stond/liep. Maar helaas zijn niet alle voeten geschikt voor afdrukken via z’n opengeklapt schuimdoosje. Jij hele zolen? Ik meestal die 3/4-tjes (dus tot onder de voorvoeten). Geadviseerd of zelf voor gekozen? Maar kan je dan wel goed op hakken of beetje (net als ik) de platte schoenen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.