Hekserij

Het heeft even geduurd voordat ik de categorie Heks op deze website plaatste. Het woord heks zorgt ook tegenwoordig nog regelmatig voor opgetrokken wenkbrauwen. Ik merk dat bij het woord heks sommigen denken aan de gebochelde vrouw, roerend in een kookpot, bijna altijd bezig met het brouwen van iets gevaarlijks.

In principe staat de benaming heks niet meer en niet minder voor diegene die gebruik maken van en leven met de lessen van de natuur. Het waren vrouwen die kennis hadden van de genezende werking van planten in de natuur samengevoegd met de algemene kennis in de jaarcyclus van het platteland.

Het is dat gedeelte dat mij trok naar de hekserij. Naderhand ontdekte ik de hele gedachtegang achter de hekserij en besefte ik dat dit is hoe ik zelf ook in het leven sta.

Wat houdt hekserij voor mij persoonlijk in?

Ik heb altijd een band gehad met de natuur. Ik kom tot rust aan de waterkant of wandelend in het bos. Ik geniet van een heerlijke zuidwesterstorm en zelfs van een goede onweersbui. (Maar dan wel veilig natuurlijk).

Sinds ik open sta voor hekserij, merk ik dat ik soms contact krijg met bijvoorbeeld bomen. Je moet daarbij denken dat ik buiten loop en ineens een gevoel binnen krijg die niet past bij mijn gemoedstoestand. Tegelijkertijd vertaald dat gevoel in mijn hoofd zich naar een gedachte. De bijbehorende gedachte is verschillend per boom. Eiken zijn vaak berustend en rustgevend. Populieren zijn hooghartig en staan graag in de picture.

Omdat het leven in de natuur volgens een cyclus verloopt, probeer ik mijn leven (mijn gevoelens, maar ook mijn lichamelijke klachten) te duiden volgens de jaarlujkse cyclus. Vaak kom je dan tot de ontdekking dat bepaalde klachten of gemoedstoestanden samen vallen met de cyclus van de maand of het jaar.

Aangezien dit toch een belangrijk gedeelte van mijn leven is, zal ik er hier ook met enige regelmaat over hebben.

Ik hoor het dan ook graag als jullie vragen hebben, dan behandel ik deze in mijn blogs.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.