Ik ben een gamer

Als ik gevraagd wordt wat ik zoal doe in mijn vrije tijd, is een van de antwoorden dat ik graag computerspellen speel. Een uitspraak wat regelmatig een opgetrokken wenkbrauw tot gevolg heeft.Het idee leeft dat de meeste gamers toch vaak mannen zijn. Uit onderzoek is echter gebleken dat er eigenlijk net zoveel vrouwen gamen als mannen en daar ben ik er dus een van. Ik ben een vrouwelijke gamer.

Wat speel ik dan zoal als gamer?

Minecraft was het allereerste spel wat ik ooit gespeeld heb. Ik denk dat iedereen tegenwoordig wel weet wat het spel ongeveer inhoudt. Je begint compleet blanco in een onbekende wereld en moet zien te overleven met alleen de spullen die je zelf kan maken. Ik kijk altijd met veel plezier naar Youtube filmpjes van Jeracraft of de mindcrack club om te zien wat zij maken. Persoonlijk ben ik beter in het nabouwen dan het zelf verzinnen van gebouwen, geautomatiseerde systemen, etc. Ik speel het nu ongeveer 10 jaar en ben het spel nog steeds niet zat.

Scrap Mechanic is het spel wat ik op dit moment het meeste spel. Een beetje hetzelfde idee (overleven in een onbekende wereld met alleen datgene wat je kan vinden/maken), alleen zit er hier een verhaallijn achter en zijn de vijanden  – in tegenstelling tot de zombies en skeletten bij Minecraft nu –  losgeslagen robots.

Als ik zo terug kijk dan zijn het soort spellen wat ik het meeste speel toch eigenlijk wel de survivalgames. Gedropt worden in een onbekende omgeving en proberen te overleven is iets, wat mij schijnbaar enorm trekt. Toch zijn dit niet de enige soort spellen dat ik speel. Ook speel ik graag Anno 1404 en Anno 2070 (Strategy games) en Sims. En op mijn telefoon vind je Hay Day en Pokemon Go terug.

Zijn er ook spellen die ik niet speelt?

Uit ervaring weet ik dat ik absoluut niet geschikt ben voor RPG’s en First Person Shooters. RPG’s zijn rolplay games waarin het de bedoeling is dat je het hele spel lang een bepaalde rol aanneemt. Stel dat je in zo’n spel een onuitstaanbare leider speelt, dan heb je die rol dan ook het hele spel door, ook bij alle opdrachten die je moet doen, conversaties met andere spelers. Dat is dus echt absoluut niets voor mij. Het zweet breekt mij al uit als er tijdens een training rollenspel gebruikt wordt.

First person shooters zijn de tweede genre die niet voor mij werkt. Het vergt tactiek, strategie maar ook een goede oog-handcoördinatie en ik word er helemaal hyper van. Er zijn te veel dingen waar ik op moet letten en te veel prikkels.

Wat is zo leuk aan gamen?

Nou vraag je je waarschijnlijk af: Wat is er zo leuk aan gamen? Persoonlijk vind ik het heerlijk om bezig te zijn met het bedenken en bouwen van machines (Scrap Mechanic) of gebouwen (Minecraft). Op een van de werelden waar ik gespeeld heb, heb ik de Taj Mahal nagebouwd. Daar gaat dan uren werken in zitten en als dat helemaal klaar is, dan ben ik enorm trots dat ik dat neer heb gezet. Daarnaast is het voor mij een vorm van rust. Ik kom heerlijk tot rust tijdens het spelen van een spel. Waar ik normaal het geduld mis om mij ook maar 5 minuten met hetzelfde bezig te houden, kan ik makkelijk een paar uur knutselen en bouwen.

Wie is je favoriete gamer?

Ik heb er lang over nagedacht wie mijn favoriete gamer is, maar ik kom uit op drie gamers waarvan ik graag de video’s kijk.

Slipgator – De video’s van Slipgator heb ik leren kennen toen ik Ark Survival Evolved speelde. Hij speelt diverse spellen, maar het is vooral zijn manier van spelen en zijn lach die enorm aanstekelijk zijn.

Jeracraft – Dit zijn dus echt mijn bouwgoals wat Minecraft betreft. Wat hij kan bouwen, daar ben ik gewoon jaloers op.

PmsProxy – Alhoewel ik zelf niet graag RPG’s speel, vind ik het wel leuk om dat andere te zien doen. PmsProxy is er eentje die echt contintue in haar rol blijft. Zeker bij GTA – San Andreas.

 

Omdat ik zelf een amateur gamer ben en veel op privé servers speel, heb ik tot op heden mijn games niet opgenomen. Mocht dat iets zijn wat jullie wel graag willen zien, laat het mij weten.

 

One Comment

Leave a Reply

one × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.