Persoonlijk

Met soep in de (Universiteits) krant

Eind november belde mijn vorige leidinggevende op. Ze was uitgenodigd voor een nieuwe rubriek in de Universiteitskrant en had ook de vraag gekregen of ze nog meer mensen kende die mee wilde doen.Die rubriek betrof het maken van je favoriete soep in de kantine van de Universiteit waarbij je geïnterviewd werd over je associatie met koken. De desbetreffende soep zou in de week dat het interview geplaatst werd ook gemaakt worden door de medewerkers van de catering. Ze dacht meteen aan mij.

Nou moet je dus voorstellen dat ik eten leuker vindt dan koken. Ik kan het, maar het is niet mijn hobby. Doordat ik regelmatig eten van thuis meeneem als afwisseling op een saaie broodlunch, is ergens het idee ontstaan dat ik graag kook. Dus een recept koken wat naderhand in alle kantines verkocht zou worden? Je zou denken dat ik direct nee zou hebben gezegd.

Vraag mij niet waarom, maar ik zei dus ja. Misschien was het vooruitzicht om in de schijnwerpers te staan de reden dat ik besloot ja te zeggen of om een uitdaging aan te gaan. Misschien een beetje van beide.

Halverwege februari kwam mijn interview online en werd mijn soep verkocht. Klik hier voor het interview en het recept.

Er op terugkijkend vond ik het een hele leuke ervaring. Het was apart om de soep eens te koken in een professionele keuken. Je merkt dan toch dat alles ineens anders is. Er werd gekookt op inductiekookplaten en doordat ik altijd op gas kook, ging niet alles even soepeltjes. Het interview zelf was ook heel leuk om te doen.

Wat mij wel opviel is hoe persoonlijk een soep is. Ondanks dat de kantinemedewerkers mijn recept tot op de letter had gevolgd, smaakte de soep toch anders. Iets flauwer en wat dunner. Gelukkig bleek de soep volgens mijn collega’s toch heerlijk te zijn.

En mocht je het idee hebben dat ik op de foto’s kijk als een boer met kiespijn. Dat klopt. Ik had namelijk een paar dagen van te voren een wortelpuntontsteking laten weghalen in mijn kaak en helaas was de zwelling nog niet helemaal weg ten tijde van de foto’s. 😉

Auteursrecht foto: https://www.rienboonstoppel.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.