Nog niet zo lang geleden had ik altijd het gevoel dat mijn weekenden net zo stressvol waren als mijn werkdagen. Tja, als je doordeweeks tegen je zelf zegt dat je in het weekend ook nog wel wat werk voor je werk gaat doen, dan krijg je natuurlijk nooit dat relaxt gevoel. En ik moet heel eerlijk toegeven dat het niet meer x keer per dag de hond uitlaten ook wel wat meer rust geeft. Je hoeft niet meer zoveel op de tijd te letten.
Enfin, sinds dat ik dus besloten heb om het werk op het werk te laten, zijn mijn weekenden een stuk relaxter geworden. Zo ook gisteren. Lekker uitgeslapen tot een uur of 10 en ontspannen ontbeten met de deur open. Sowieso krijg ik van een lekker zonnetje en de deur open al veel rust. Eenmaal aan mijn computer begon het weer te kriebelen om mijn blog lay-out te veranderen en daar ben ik een groot deel van de tijd mee bezig geweest. Ik ben zo’n rupsje nooit tevree wat mijn lay-out betreft. Het nadeel (of voordeel) van het lezen en zien van vele andere blogs.
Nu heb ik in elk geval gekozen voor een hele minimale lay-out. Sowieso hou ik niet zo van drukke lay-outs bij mijzelf, maar de laatste tijd merk ik dat ik mij erger aan de sidebars in de diverse lay-outs. Het leidt te veel af naar mijn mening. De huidige layout heeft dus geen sidebars, maar wel een mooie 2e menu (het donkere blok) waar je mee kan werken. Het is even anders denken, maar nu staan mijn pagina’s bovenin de website en de categorieën in het zwarte blok en dat bevalt mij wel. Ook de foto optie vind ik erg leuk. Dit dwingt mij wat meer met mijn fototoestel te doen.
Natuurlijk ben ik niet de hele dag bezig geweest met de lay-out, want er moest ook nog een cadeau gekocht worden voor mijn moeder. Ze is een paar dagen terug 65 geworden en gisteren werd dat gevierd met een etentje in De Brabantse Boerin hier in Geldrop. Ik had er wel eens van gehoord, maar was er nog nooit geweest. Het is een – hoe zal ik het zeggen – aparte horeca gelegenheid. Op het menu staat Oud Hollands eten, zoals bijvoorbeeld een biefstuk of een schnitzel en een heel groot aanbod aan pannenkoeken. Het interieur is een bewust samengeraapt zooitje van oude houten tafels en stoelen, geen een hetzelfde. Oude ketels, theepotten etc.
Ondanks het aparte interieur heb ik er heerlijk gegeten. Scampi’s als vooraf, Schnitzel als hoofdgerecht en Hemelse Duo modder (chocolademousse) als nagerecht.
Dus, al met al een heerlijk relaxte dag.
Leave a Reply