Scrap Mechanic review

Ik schreef het enkele weken geleden al. Ik ben dus een gamer. Mijn allereerste spel was Fall Out om daarna via Ark, Anno en Minecraft uit te komen bij het huidige spel dat ik speel, Scrap Mechanic. Via deze review laat ik jullie weten wat ik van het spel vind.

Scrap Mechanic

Scrap Mechanic, de naam zeg het eigenlijk al. Door middel van het verzamelen van Scrap maak je machines (Mechanic) om te overleven in een onbekende wereld. Het spel bestaat al een aantal jaar in de creative mode, maar sinds dat ze er ook een survival optie aan hebben toegevoegd is het aantal spelers enorm toegenomen.

Survival

Het spel is het leukste te spelen in de Survival mode. Je bent als monteur op weg naar een planeet waar het landbouwsysteem volledig geautomatiseerd is. Tijdens de landing stort je neer om er daarna achter te komen dat de robots die verondersteld worden de velden te verzorgen, de gewassen hebben vernield en iedereen hebben aangevallen die geen robot was. Het is de bedoeling dat je met onderdelen van je ruimteschip en datgene wat je op de wereld vindt, probeert te overleven tussen de robots.

Het spel laat je gelukkig niet alles zelf uitvogelen. Er is een kleine handleiding aanwezig die je de basisprincipes van een voertuig uitlegt. Ik heb zelf een simpel autootje gebouwd, maar op Youtube zijn filmpjes terug te vinden van hele grote en imposante creaties.

Het spel heeft een paar basis gebouwen waarmee op gang geholpen wordt. Zo is er een repairshop waar diverse robots gemaakt kunnen worden om het leven makkelijker re maken. Een kookrobot die van de groente die je verbouwt maaltijden van kan maken, een kledingrobot waarmee je je garderobe kan uitbreiden. Wat erg handig is omdat je het spel begint in een kapot uniform door de crash. Maar het belangrijkste is de craftbot. Een robot waarmee je verschillende apparatuur enzovoort kan maken van de diverse resources die je kan verzamelen.

Naast deze repairshop is er ook een inpakstation te vinden waar je verbouwde groente en fruit kan inpakken in kratten. De kratten kun je uiteindelijk bij een handelaar verhandelen voor zaden en apparatuur die je zelf niet kan maken.

Scrap Mechanic Handelaar

Handelaar

Scrap Mechanic Packing Station

Packing Station

Maar vergis je niet. Er lopen nog steeds robots rond die je het leven zuur proberen te maken. Van de schattige radiospinnen en de irritante bezemstelen.

Challenges en Creative

Zoals ik al aangaf is het spel begonnen met een creative versie. De wereld ziet er ongeveer hetzelfde uit als in de Survival versie met het verschil dat er geen robots zijn. Het voordeel van deze wereld is dat je van alles kan uitproberen in het bouwen. Alle onderdelen zijn onbeperkt aanwezig en je kan daardoor alles bouwen wat je wil.

Tussen creatieve en survival in zijn er ook nog de challenges. In dit onderdeel moet je een auto zo snel mogelijk repareren en daarna een parcours afleggen. Er wordt geadviseerd om de challenges eerst te spelen voordat je creatieve gaat spelen omdat je in de challenges de mechanische mogelijkheden onder de knie krijgt. Dit kan helpen in de Surivival versie van het spel. Zo eigenwijs als ik ben, heb ik dat natuurlijk niet gedaan. 🙂

Specificaties

Mocht je Scrap Mechanic ook willen spelen, het is te koop via Steam voor € 19,99*. Het is een Early Access Game wat inhoudt dat het spel nog in ontwikkeling is. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je het spel vaak redelijk goedkoop kan aanschaffen en je het spel ook kan blijven spelen voor de aangeschafte prijs wanneer het spel klaar is. Dit kan soms heel veel schelen. Het nadeel is dat er nog bugs in het spel kunnen zitten of dat de ontwikkelaars iets veranderen of verwijderen in het spel wat jij nou juist heel leuk of handig vond. Je hebt als Early Access koper daarbij wel de mogelijkheid om te communiceren met de ontwikkelaars en zo aan te geven wat leuk en minder leuk is in het spel.

Wat ook belangrijk is om te weten voordat je het spel aanschaft of speelt is de vereisten waaraan je pc moet voldoen om het spel goed te kunnen spelen.

Minimale specificaties:

  • OS: Microsoft Windows 7 or later
  • Processor: 2.6 GHz Dual Core
  • Memory: 8 GB RAM
  • Graphics: Intel HD Graphics 520 or a dedicated graphics card with 2 GB memory and DirectX feature level 10.1
  • DirectX: Version 11
  • Network: Broadband Internet connection
  • Storage: 15 GB available space

Geadviseerde specificaties:

  • OS: Microsoft Windows 7 or later
  • Processor: Intel Core i5 6600K
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970
  • DirectX: Version 11
  • Network: Broadband Internet connection
  • Storage: 15 GB available space

 

Eindconclusie

Wanneer je op zoek bent naar een spel waarin je op je gemak van alles kan bouwen, dan ben je bij Scrap Mechanic aan het goede adres. De robots zorgen regelmatig even voor een schrikmoment, maar belemmeren je niet in het verzamelen en bouwen. Mocht je het spel gaan spelen of al spelen, laat het mij even weten in de reacties. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

* Deze blogpost is niet gesponsord. De kosten voor de aanschaf van dit spel zijn zelf betaald.

Leave a Reply

5 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.