Terugblik 2020

Op de laatste dag van 2020 kan een terugblik naar het afgelopen jaar natuurlijk niet ontbreken. Geïnspireerd door Sas van Iliveformydreams is deze terugblik in de vorm van vraag en antwoord.

Welk effect heeft de Coronacrisis op je gehad?

In maart kregen we – net zoals de rest van Nederland – de opdracht om thuis te gaan werken. Het was een aparte gewaarwording om te zien dat binnen een paar dagen onze hele werkwijze op kantoor – die helaas op sommige plaatsen nog behoorlijk analoog was – omdraaide naar digitaal. Die handtekening die we toch echt op papier moesten hebben, konden nu ook wel digitaal verzameld worden. Vergaderingen via Skype en later Teams viel eigenlijk wel behoorlijk mee. En niet alleen bij ons. Het onderwijs schakelde over naar online onderwijs, diverse digitaliseringsprojecten werden naar voren gehaald. Het gaf een gevoel van, ‘Dit klaren we wel even met zijn allen”.

Voor mij was thuiswerken een openbaring. Ik wilde altijd al wat vaker thuiswerken omdat ik merkte dat ik op mijn werk enorm afgeleid werd. Dus de eerste weken vond ik het thuiswerken heerlijk. Eindelijk concentratie, eindelijk efficienter werken. Maar die euforie verdween toch wel na een tijdje. Waar je vroeger een collega aanschoot die voorbij liep om snel even een vraag te stellen, moest  je nu bellen of chatten en wachten totdat ze tijd hebben om contact op te nemen. En dag in dag uit alleen in je huiskamer zitten is ook saai. Op een gegeven moment merkte ik dat ik zelfs een kort lontje begon te krijgen.

Helaas ben ik ook tot de ontdekking gekomen dat ik weinig geduld heb met de mede-Nederlanders die continue mopperen tegen de huidige maatregelen. Ik ben een voorstander van kritisch denken en ben het er mee eens dat je niet alles klakkeloos moet accepteren. Maar er zijn soms ook momenten dat je je eigen wensen op zij moet zetten voor het groter geheel.

Wat heb je gedaan wat je van te voren nooit bedacht zou hebben?

Het overstappen naar een veganistisch eetpatroon. Als je mij in December vorig jaar zou vertellen dat ik nu veganistisch eet, dan zou ik je vierkant hebben uitgelachen. Maar zoals ik hier al schreef, heeft het mij aardig wat voordelen gebracht (meer energie, gewichtsverlies) en zie ik mijzelf niet meer terug gaan naar het eten van vlees.

Hoe is het met je familie?

Ik mag van geluk spreken dat mijn familie geen direct ervaring heeft gehad met Corona (voor zover ik weet althans). De familie is aan mijn moederskant uitgebreid met een nieuw familielid en aan mijn vaderskant komt er ook een nieuw familielid aan. Met mijn moeder, mijn broer en zijn vriendin en mijn lief is ook alles goed en dat is in deze tijd een zegening.

Hoe bevalt het bloggen?

Zoals jullie misschien wel gemerkt zullen hebben, heb ik behoorlijk zitten rommelen aan/met mijn blog. Waar wil ik nu eigenlijk over schrijven? Voor wie wil ik schrijven? Ik heb gemerkt dat mijn perfectionisme mij behoorlijk in de weg zit. Een blogpost mag pas online wanneer deze perfect is, maar wat is perfect? Heeft het netjes een inleiding, middenstuk en afronding? Is het onderwerp waarover ik wil schrijven niet al honderden keren beschreven op het internet? Wat heb ik er nog aan toe te voegen? Dit gepieker zorgde er regelmatig voor dat er soms weken tussen twee blogposten staan en dat is zeker iets wat ik voor 2021 wil gaan veranderen.

Het is ook leuk om na een jaar eens terug te kijken naar de statistieken. Het afgelopen jaar is mijn blog 261 keer bezocht waarbij de meeste alleen de beginpagina hebben bekeken. Daarnaast is mijn digicoachpagina het meest bekeken (10x) met op de 2e plaats de scrapmechanicreview.

De meeste bezoekers waren tussen de 18 en 34 jaar oud en de verdeling man/vrouw is ongeveer gelijk. Wat wel opvallend was, is dat er bezoekers waren uit de USA en uit China. Het zijn vaak wel de bezoekers die even op de hoofdpagina klikken en dan weer weg zijn, maar schijnbaar word ik ergens gevonden. 🙂

Al met al vind ik 2020 zo slecht nog niet gegaan. Natuurlijk heb ik mijn dagtochtjes in de zomer gemist en het samen shoppen met Lief. Maar als dat hetgene is wat ik heb moeten ‘opofferen’ om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden dan heb ik het er graag voor over gehad.

Al met al wens ik jullie een een fijn uiteind van 2020 en hoop ik dat iedereen in 2021 weer terug kan naar een normaal en gezond leven.

Leave a Reply

fifteen − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.