Terugblik September

 

Coronatest

Aan het einde van mijn vakantie in augustus begon ik verkouden te worden en dus maakte ik begin september een afspraak in de corona teststraat en liet op het werk weten dat ik die éne dag dat ik ingepland stond niet naar kantoor kon komen.

Het is wel een dingetje zo’n test. De verkoudheid begon met een dichte neus en hoofdpijn net achter mijn oren. Normaal de signalen voor een beginnende voorhoofdholte ontsteking. Ik had ook last van mijn keel tijdens het slikken. Wat nu? Ben ik ziek aan het worden of niet? Wat zal ik doen? Na een telefoontje met de huisartsenpraktijk toch maar een coronatest aangevraagd en mijn werk laten weten dat ik de volgende dag niet naar kantoor kwam, maar thuis ging werken. De volgende dag waren eigenlijk alle klachten weer verdwenen. En dan beginnen de twijfels. Toch maar gaan of afzeggen. Onder het mom ‘Better Safe than Sorry’ toch maar naar de afspraak gegaan.

De test zelf viel eigenlijk reuze mee. Het wattenstaafje in mijn neus was goed te doen, maar degene in mijn keel zorgde voor een kokhalsreflex. Gelukkig was de uitslag negatief en ben ik weer een ervaring rijker.

Wespen

Wespen

Kort daarna bleken we ineens wespen op ons balkon te hebben. Het is een raar gezicht als je ineens een twintigtal wespen ziet zitten op je balkon in september. Zeker als je zo’n angsthaas bent als ik als het om wespen gaat.  Zijn ze een nest aan het maken? Wat zijn ze eigenlijk aan het doen? Een belletje met een ongediertebestrijder leerde dat het om Franse veldwespen ging. Deze zijn een stuk rustiger dan de limonadewespen en vallen alleen aan als ze in gevaar zijn. Ze zijn de hele maand op bezoek geweest. Gelukkig niet meer in deze grote getallen en nu de temperatuur gezakt zijn ze weg. Ik ben nog steeds benieuwd wat er aan de hand was en waarom ze besluiten even op ons balkon te bivakkeren.

 

Voor het Scrap Mechanic review wilde ik een filmpje van het spel zelf. Ik dacht slim te zijn en maakte meerdere filmpjes achter elkaar die ik daarna aan elkaar wilde vastplakken. Dat liep dus even heel anders dan ik dacht. Het geluid was enorm aan het kraken en de filmpjes hadden diverse frame rates waardoor ik in het ene filmpje heel langzaam sprak en in het andere filmpje als een Chipmunk. Uiteindelijk besloot ik het review dan toch maar zonder filmpje te plaatsen, maar ik wil mij toch eens gaan verdiepen in het opnemen en editen van filmpjes. Iemand tips?

 

Vegan eten

Vegan

Begin september besloten mijn vriend en ik om over te stappen naar veganistisch eten. Vanwege ons overgewicht zijn we al een tijdje aan het zoeken naar een eetpatroon dat voor ons allebei werkt. Na langdurig onderzoek kwam Lief met het voorstel om veganistisch eten te proberen. Nou moet je weten dat ik een enorme liefhebber van vlees en kip ben, dus ik was heel erg benieuwd hoe het zou bevallen om compleet plantaardig te gaan eten. Zal ik je eens iets verklappen? Ik had niet verwacht dat het mij zo gemakkelijk zou afgaan. Na een week afkicken van de vleescravings weet ik ondertussen niet beter en ben ik helemaal om. Ik ben van plan binnenkort een blogpost te schrijven over hoe mijn eerste maand veganistisch eten is bevallen.

 

Netflix

Sinds deze maand ben ik enorm verslaafd geraakt aan twee nieuwe series op Netflix. Queer Eye en Get Organized.
In Queer Eye helpen de Fab 5 (Tan, Jonathan, Bobby, Antoni en Kerano ) om mensen weer een boost te geven. Het is zo ontzettend leuk om mensen weer te zien opbloeien nadat deze 5 langs zijn geweest.  En ik heb er al aardig wat styling en interieurtips uit kunnen halen.

get organized
In Get Organized helpen 2 vriendinnen van The Home Edit mensen hun huis beter te organizeren. Met dat chaotisch hoofd van mij is structuur in huis/leven mijn Heilige Graal. Alles wat ook maar enigzins een inzicht geeft slurp ik op. Zo ook bij de afleveringen van Get Organized. Ik zit nog net niet met pen en papier in de aanslag tijdens de afleveringen, maar ook hier heb ik al weer aardig wat interessante tips voorbij gekomen.

Ik begon deze terugblik met Corona en eindig er ook weer mee. Want zo op de laatste dag van September moeten de Corona teugels helaas weer strakker aangetrokken. Zorg goed voor je zelf en anderen, blijf thuis wanneer het kan en dan zijn deze drie weken hopelijk ook weer snel voorbij.

Leave a Reply

19 − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.