Sla over naar de inhoud

Wegwijs in WordPress: Dashboard

Het  eerste wat je te zien krijgt zodra je inlogt is de homepagina oftewel Dashboard. Dit Dashboard laat een viertal blokken te zien, namelijk

  • Op dit moment
  • Activiteiten
  • Eenvoudig een concept maken
  • WordPress nieuws

Het zijn vier zaken waarvan WordPress denkt dat ze je kunnen helpen met het beginnen van een blog.Persoonlijk bewaar ik alleen het onderdeel ”Op dit moment” aangezien het snel laat zien hoeveel berichten, pagina’s en reacties er geplaatst zijn. Maar het is helemaal aan jou om te bepalen wat je op je Dashboard pagina wil hebben staan.

Om weg te halen wat je niet wilt hebben, ga je naar de optie ”Scherminstellingen boven aan. Door op het pijltje te klikken opent zich een extra scherm. Hier staan alle onderdelen van je dashboardpagina vermeld en kun je naar eigen wens onderdelen aan of uit zetten. Deze optie scherminstellingen is bij bijna elk menu onderdeel beschikbaar en kan per onderdeel verschillende opties bevatten, dus ik raad je aan om regelmatig even het scherm uit te klappen.

Updates

Het volgende onderdeel van het Dashboard is “Updates”. Via dit onderdeel wordt je er op geattendeerd zodra er updates zijn voor WordPress zelf, je thema’s, je plugins of je vertalingen. Zodra er een update is, zie je in de menubalk een rondje achter de optie updates staan.

Als je pas net begint is het slim om voor een update eerst een back-up te maken van je website. Dit doe je het beste via de software van je hostingprovider. Meestal gaat er niets mis tijdens het updaten van je software, maar het zou zo zonde zijn dat als een update verkeerd gaat en je weer helemaal overnieuw kan beginnen.

Op zich is dit onderdeel vrij duidelijk, maar mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag. Volgende week bespreek ik de mogelijkheden m.b.t. het plaatsen van berichten. Is er iets wat je graag wilt dat ik dan bespreek, laat het even weten.

Published inLatestTechnologieWordPress

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.