Sla over naar de inhoud

Wegwijs in WordPress

Toen ik jaren geleden begon met bloggen, begon ik net zoals iedereen op een gratis bloghosting. In mijn geval was dat WordPress.com, maar het had net zo goed ook bij Blogger of een andere webhost kunnen zijn. Een gratis blog is een perfecte plaats om uit te proberen of bloggen iets voor je is. Alles is al voor je geregeld en je hoeft alleen maar een thema te kiezen en te beginnen met schrijven.

Toen het blogvirus eenmaal toesloeg besefte ik al snel dat de gratis versie niet meer voldeed aan mijn wensen en eisen van een thema. Het aantal standaardthema’s is beperkt en alhoewel er duizenden thema’s beschikbaar zijn voor WordPress op Internet werken ze helaas niet allemaal op de gratis versie. Ik stapt dus al snel over naar een betaalde webhosting en een eigen domein.

Nu, jaren later, is WordPress nog steeds het systeem waar ik mee werk. Ik heb veel geleerd over de werkwijze voor en achter de schermen en help anderen regelmatig met problemen met hun WordPress thema. Wat ik destijds heel erg gemist heb, is een duidelijke uitleg wat de mogelijkheden van WordPress zijn en wat alle onderdelen betekenen en kunnen doen.

Vandaar deze nieuwe serie: Wegwijs in WordPress. Vanaf a.s. maandag bespreek ik elke week een onderdeel van WordPress en deel ik mijn kennis met je. Heb je vragen (of ben je van mening dat ik het juist helemaal fout heb 🙂 ), dan hoor ik het graag.

Published inLatestTechnologieWordPress

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.