Welkom

Welkom en leuk dat je mijn blog bezoekt. Zoals je ook al terug kan lezen op de ‘Over Bianca’ pagina blog ik al zeker een jaar of tien. In december 2017 besloot ik ineens mijn blog uit de lucht te halen. Achteraf bekeken was dit een van de eerste tekenen dat ik overwerkt aan het raken was. Van het een op het andere moment overal de stekker uit willen trekken, bleek bij mij een reactie van mijn hersenen te zijn om orde te scheppen in de chaos die aan het ontstaan was in mijn hoofd.

Helaas voor mijn hersenen deed ik helemaal niets met dat signaal. Natuurlijk stopte ik met mijn blog, maar daar kwamen tientallen andere ideeën voor terug. Dit gecombineerd met een drukke baan en studie zorgde er voor dat ik in maart 2018 huilend in de auto zat op weg naar mijn werk, geen uitzicht meer zien in het balanceren van alle bordjes die ik in de lucht hield.

“Overspannen” was de diagnose van de huisarts en behoorlijk op weg om van die overspannenheid een burn-out te gaan maken. “Ik was er op tijd bij”. Ik ging praten met een maatschappelijk werker en kwam tot het besef dat het overspannen raken dieper lag, dan teveel werk op mijn bord hebben. Mijn laag zelfbeeld en minderwaardigheidscomplex zorgde ervoor dat ik overal ja op bleef zeggen en mijn eigen grenzen niet aangaf.

Dus heb ik besloten mijn blog weer nieuw leven in te blazen. De gevoelens en gedachtengangen die voor mijn tijdelijke burn-out zorgde zijn niet zo maar ineens weg. Daar moet ik mee leren omgaan en dat doe ik het liefst samen met jullie. Om te voorkomen dat ik weer in die draaiende molen terecht kom en te zorgen dat anderen in dezelfde situatie eerder aan de bel trekken dan ik deed.

2 thoughts on “Welkom

Add yours

  1. Blij dat je er (weer) bent. Gek weer dat we in zo’n periode zitten, waarbij we ons leven weer eens even moeten her-ordenen. Jezelf op waarde schatten is moeilijk, en goed voor jezelf zorgen is soms moeilijker dan voor anderen zorgen. We moeten dat maar eens leren, dus ik reis met je mee.

    1. Fijn dat jij er ook weer bent. Ik geloof dat je mensen om je heen verzamelt die je helpen op het pad dat je moet volgen. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bianca Magielse

Privacyverklaring